INCDCP-ICECHIM Călărași la a treia întălnire inter-regională BIOREGIO

În  perioada 15-16 mai 2018 a avut loc a treia întâlnire inter-regională organizată în cadrul proiectului BIOREGIO https://www.interregeurope.eu/bioregio/ , prilej cu care INCDCP-ICECHIM Călărasi împreună cu partenerii și factorii interesați de domeniul bioeconomiei circulare din cele șase țări partenere s-au reunit la Salonic, Grecia, gazda fiind Universitatea Aristotle Thessaloniki si Regiunea Centru Macedonia.

 

Reprezentanții celor șase regiuni implicate în proiect au prezentat starea actuală a politicii în sprijinul bioeconomiei circulare din fiecare țară în parte și au discutat problemele specifice evidențiate în cadrul întâlnirilor regionale cu factorii interesați din domeniu. Aceștia au avut prilejul să participe la un schimb de idei și experiențe și să-și exprime părerile privind așteptările referitoare la rezultatele proiectuli Bioregio.

Partenerii de proiect au pus accentul pe motivația implicării grupului de “stakeholderi” în activitățile proiectului și importanța schimbului de bune practici în susținerea bioeconomiei circulare.

Vizitele în teren au reprezentat un punct important al întâlnirii prin care partenerii greci au împărtășit colaboratorilor experiența lor în valorificarea deșeurilor:

BIO2CHP- pilotul universității Aristotle care produce la scară mică căldură și energie din deșeuri organice

Thessaloniki WasteTransfer Station pentru managementul deșeurilor solide și Environmental park of Derveni

EVYP SA – companie care produce hidrolizate proteice și amino acizi din deșeuri vegetale pentru uz agricol

BIOGAS-LAGADA SA – companie premiată în 2017 pentru contribuția la reciclarea deșeurilor prin producerea de biogas

Următorul eveniment inter-regional BIOREGIO va fi organizat în România, la începutul lunii octombrie 2018.