Pe data de 23 mai 2018, INCDCP-ICECHIM Filiala Calarasi a participat la evenimentul de matchmaking cu tema "Realitati si perspective privind utilizarea potentialului de cercetare-dezvoltare-inovare al INCD-urilor in domeniul gestionarii deseurilor". Evenimentul a reunit reprezentanți ai ministerelor, autorități publice, institute CDI, universități, asociații profesionale și agenți economici interesați de domeniul gestionării deșeurilor care si-au propus sa identifice modalitati practice de punere in aplicare a PLANULUI NATIONAL de GESTIONARE a DESEURILOR prin crearea de parteneriate.

Cu această ocazie, INCDCP-Icechim Filiala Calarasi a prezentat bunele practici privind gestionarea deșeurilor organice municipale din Finlanda, Spania si Grecia identificate în cadrul proiectului BIOREGIO  https://www.interregeurope.eu/bioregio/ .

BIOREGIO este un proiect de tip Interreg Europe care reunește 8 parteneri din 6 regiuni (Finlanda, Spania, Grecia, Romania, Slovacia si Franta) cu experiență și entuziasm pentru a stimula economia circulară regională a fluxurilor organice.