A apărut al doilea buletin informativ al Proiectului BIOREGIO, în care se face o scurtă prezentare a obiectivelor și a activităților desfășurate în semestrul al doilea de implementare a proiectului (07/2017-12/2017).

Varianta în limba engleză a buletinului informativ poate fi accesată la următorul link:        https://www.interregeurope.eu/bioregio/newsletter/

 

BIOREGIO este un proiect cu un buget de 1,5 mil. euro (85% cofinanţare din partea UE), face parte din programul INTERREG EUROPA 2014-2020, Axa prioritară 4 – Mediu și eficiența resurselor,  şi se derulează în perioada ianuarie 2017 - decembrie 2021. BIOREGIO este condus de Universitatea de Științe Aplicate din Lahti, Finlanda, şi reuneşte 8 parteneri din 6 regiuni europene (respectiv Finlanda, Franţa, Spania, Slovacia, Grecia şi România) care îşi propun stimularea economiei circulare regionale a fluxurilor organice prin schimbul de experienţă privind cele mai bune tehnologii şi modele de cooperare disponibile.

Mai multe informații despre proiectul BIOREGIO le găsiți pe: https://www.interregeurope.eu/bioregio/

Al doilea eveniment interregional BIOREGIO în Castilla la Mancha, Spania

Al doilea eveniment interregional din cadrul proiectului BIOREGIO a fost organizat de Ministerul Regional al Mediului din Castilla la Mancha în Puertollano și Toledo în perioada 28-29.11.2017.

Prima zi a cuprins prezentări ale instrumentelor de politică regionale în sprijinul bioeconomiei circulare și a continuat cu schimb de cunoștințe și experiențe în cadrul a 7 prezentări de bună practică din regiunea Castilla la Mancha.

Ziua s-a încheiat cu o vizită deosebit de interesantă la instalaţia pilot de biorafinare Clamber Plant din Puertollano, realizată în cadrul unui proiect finanţat din fonduri europene, cu două linii principale: o unitate care valorifică biomasa lignocelulozică pentru obţinerea de bioproduse (bioplastice, biocombustibili) şi o unitate de valorificare a biomasei umede bazată pe un sistem de digestie anaerobă pentru obținerea biogazului, hidrogenului, acizilor grași volatili și a biofertilizatnţilor.

A doua zi s-au organizat două vizite legate de managementul deşeurilor şi bioeconomia circulară la două instalaţii de tratare a deşeurilor cu tehnologii de ultimă generaţie:

Castellano Manchega de Limpiezas  (Madridejos), instalație care gestionează deșeuri, cu o linie inovatoare de compostare pentru deşeurile biologice, nămol și subproduse de origine animală și

Ecoparque (Toledo), instalație de tratare biologică a deșeurilor municipale din provincia Toledo care produce compost și o fracție organică biostabilizată cu efect de biostimulant și fertilizant în agricultură.

Evenimentul interregional s-a încheiat la Ministerul Agriculturii, Mediului și Dezvoltării Rurale din Toledo unde a fost prezentată Strategia spaniolă în domeniul bioeconomiei.


Vizita în Castilla la Mancha a reprezentat pentru toţi participanţii, parteneri de proiect şi grupuri de factori interesați, o experiență deosebit de interesantă şi utilă pentru stimularea bioeconomiei circulare prin familiarizarea cu bunele practici din regiunea Castilla la Mancha.

 https://www.interregeurope.eu/bioregio/ 

Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Chimie si Petrochimie ICECHIM - Filiala Calarasi
Proiectele INCDCP ICECHIM Filiala Calarasi
Anunt incepere proiect
BIOREGIO
Al doilea newsletter al Proiectului BIOREGIO
Evenimente organizate de INCDCP ICECHIM Filiala Calarasi, anunturi de angajare, comunicate de presa
Prima intalnire a factorilor implicati in proiectul BIOREGIO
BIOREGIO Newsletter 3, June 2018
BIOREGIO Newsletter 6
BIOREGIO Policy Brief, September 2018
post vacant
BIOREGIO Newsletter 4
Prima întâlnire interregională în cadrul proiectului BIOREGIO
Policy report on instruments to connect biological streams, research results and investors
Centrul pe colectare si valorificare a deseurilor Kujala
Eveniment diseminare BIOREGIO 2019
Primul buletin infirmativ al Proiectului BIOREGIO
Eveniment de diseminare BIOREGIO, 11 IUNIE 2019
Comunicat de presa evenimente BIOREGIO 25-27.10.2017
Comunicat de presă, eveniment diseminare BIOREGIO, 11.06.2019
A doua intalnire inter-regionala in cadrul proiectului BIOREGIO
BIOREGIO Newsletter 5
BIOREGIO la evenimentul de matchmaking organizat de ECOIND, oportunitati pentru crearea de parteneriate in domeniul gestionarii deseurilor
A 6-a intalnire regionala cu factorii implicati in proiectul BIOREGIO
A treia intalnire interregionala, Thessaloniki, Grecia, 15-16.05.2018
Comunicat de presa Eveniment Proiect BIOREGIO
Policy Brief Octombrie 2019
COMUNICAT DE PRESĂ - INCDCP-ICECHIM Filiala Călăraşi – 09.10.2018
Salacea Zero Waste Poveste de succes
INVITAȚIE EVENIMENT REGIONAL BIOREGIO 12.10.2018
A saptea intalnire cu factorii implicati in proiectul BIOREGIO
Invitatie A 5-a intalnire Stakeholders Meeting
A doua intalnire interregionala in cadrul proiectului SINCE-AFC